VTOI-NVTK Academie

Diversiteit wakkert nieuwsgierigheid aan

Diversiteit is één van de onderwerpen die in de code Goed Bestuur bijzondere aandacht krijgt. Dit is een goede en veelbelovende ontwikkeling, vindt Monica Haimé. Monica is kerndocent van de oriëntatiesessie ‘Aankomende toezichthouder voor meer diversiteit binnen de raden van toezicht’. Zij werkt al jaren met enthousiasme aan het bevorderen van diversiteit in raden van toezicht.

We moeten binnen raden van toezicht op zoek naar een kijk vanuit verschillende perspectieven, om zo aan te blijven haken bij onze snel veranderende samenleving. Diversiteit binnen een raad werkt verrijkend: de toezichthouders kijken vanuit meerdere perspectieven naar een kwestie, beschikken over verschillende netwerken, informatiebronnen en andere waarden. Ook worden er meer kritische vragen gesteld, waardoor een discussie in een breder perspectief wordt gevoerd. ‘Ik merk in mijn rol als docent ook dat de aandacht hiervoor toeneemt: de uiteenlopende samenstelling van mijn deelnemersgroep nodigt uit tot nieuwsgierigheid, en vooral ook tot doorvragen. Het vanzelfsprekende, het gangbare, het ‘zo doen wij dat altijd’ wordt doorbroken. Diversiteit vraagt om beter luisteren, beter overwegen, anders insteken, herijken. Het levert sterkere, levendige dialogen op, vaak vol humor’.

De oriëntatiesessie rondom diversiteit in raden van toezicht, met Monica Haimé als kerndocent, gaat op woensdag 2 oktober van start.
Lees hier de volledige column van Monica.

 

 

Avicenna Academie voor Leiderschap  |  Regiepartner VTOI-NVTK Academie
Postbus 292  |  7400 AG Deventer  | Telefoon 0570 – 76 00 06  |  opleidingen@vtoi-nvtk-academie.nl
Vestiging Deventer: Stromarkt 8 7411 PJ Deventer  |  Vestiging Amersfoort: Kleine Haag 19 3811 HE Amersfoort

 

Certificeringen

© 2021 VTOI-NVTK / Avicienna | Siteontwerp: VIA Design | Technische realisatie: Sieronline