VTOI-NVTK Academie

Heeft u een goed inzicht in het proces van strategievorming?

Heeft u als toezichthouder een blik naar voren of kijkt u alleen achteruit? Het verleden kunnen we immers niet meer veranderen, maar we kunnen wel invloed hebben op de toekomst. Een excellente strategie zorgt ervoor dat een organisatie substantieel beter presteert op de beoogde prestatievelden en als toezichthouder is het van belang om inzicht te hebben in dit proces van strategievorming. Worden de stakeholders juist meegenomen in het afwegingsproces, is de juiste data beschikbaar en worden de juiste conclusies getrokken?

Tijdens de eendaagse opleiding ‘Toezien op strategievorming’ krijgt u een goed inzicht in de dynamieken en het strategische krachtenveld in het onderwijs en de kinderopvang. U leert onder andere de externe ontwikkelingen te vertalen naar de strategische opties, de eigen organisatievraagstukken in een breder perspectief te plaatsen, kritische vragen te stellen en de strategische keuzes te monitoren op basis van prestaties. Op basis van casuïstiek wordt een vertaling gemaakt naar de praktijk en uiteraard kunt u eigen dillema’s en praktijksituaties inbrengen.

Wilt u meer inzicht krijgen in het proces van strategievorming, zodat u ook een goede sparringpartner wordt voor de bestuurder? Lees hier meer informatie over deze opleiding en meld u nog snel aan voor de eerstvolgende editie op donderdag 16 juni 2022.