VTOI-NVTK Academie

Toezicht op innovatie

Hoe houdt u toezicht op innovatie in het onderwijs en de kinderopvang?

 Op 27 mei vindt de opleiding ‘Toezien op innovatie in onderwijs en kinderopvang’ van de VTOI-NVTK Academie plaats. Innovaties in het onderwijs volgen elkaar in rap tempo op, net als in de gehele samenleving het geval is. Maar waarom innoveren we? Met wie innoveren we? Welke keuzes en beslissingen nemen we en vooral ook, wat zijn de gevolgen daarvan? Voor uw rol als toezichthouder is het uitermate belangrijk om op de hoogte te zijn van de innovaties die nodig zijn om, nu en in de toekomst, passend onderwijs te verzorgen. En om te weten wat dit van het professioneel kapitaal van de organisatie vraagt.

Gedurende deze dag staan niet alleen innovaties centraal, maar vooral ook de positie van innovatie en ontwikkeling in het totaalbeleid van de organisatie. Idealiter zijn innovaties en plannen ingebed in het strategisch beleid en hangen ze samen met het onderwijs en pedagogisch beleid, het personeelsbeleid en het kwaliteitsbeleid. Natuurlijk dragen innovaties de beloften van groei en ontwikkeling met zich mee. Anderzijds zijn ze ook onzeker, verbonden met risico’s en kunnen negatief uitpakken.

Ook het proces van innoveren komt terug tijdens deze dag. Innovaties moeten niet alleen gezien worden technische producten die moeten worden uitgerold, maar vooral als onvoorspelbare processen die geen duidelijk begin en einde kennen. Hoe ziet u daar als toezichthouder op toe? Op welke manier kunt u een constructieve sparringpartner zijn voor de bestuurder?

Wilt u meer weten of inschrijven? Kijk dan hier. 

Avicenna Academie voor Leiderschap  |  Regiepartner VTOI-NVTK Academie
Postbus 292  |  7400 AG Deventer  | Telefoon 0570 – 76 00 06  |  opleidingen@vtoi-nvtk-academie.nl
Vestiging Deventer: Stromarkt 8 7411 PJ Deventer  |  Vestiging Amersfoort: Kleine Haag 19 3811 HE Amersfoort

 

Certificeringen

© 2021 VTOI-NVTK / Avicienna | Siteontwerp: VIA Design | Technische realisatie: Sieronline