VTOI-NVTK Academie

Welke relatie heeft u als toezichthouder met stakeholders?

Onderwijs- en kinderopvanginstellingen bevinden zich in netwerken, waardoor één van uw belangrijke toezichthoudende taken is om te toe te zien op het stakeholdermanagement van het bestuur. Maar bent u zich bewust van het feit dat u zelf ook in verbinding staat met partners binnen en buiten de organisatie, en dat dit een kritische en vooral brede kijk vraagt vanuit uw rol?

Afstand houden en toch dichtbij komen en blijven is de paradox die in dit speelveld geldt voor vele toezichthouders. Welke opstelling kiest u in dialoog met verschillende stakeholders? Hoe gaat u om met informatie-uitwisseling, belangenbehartiging en – verstrengeling en het afleggen van verantwoording? Het is belangrijk om als toezichthouder een juiste verhouding te blijven hebben tot het bestuur, zeker als het gaat om stakeholders. Samen bepaalt u daar de visie van uw organisatie op: de opdracht en opgave van toezicht.

Docenten Jos Gerards en Paul Stamsnijder nemen u op 16 juni mee in de Relatie van toezichthouders met stakeholders, in een eendaagse opleiding over dit thema. Zij bieden u handvatten en kaders om een wederkerige relatie op te bouwen met stakeholders in zorgvuldige afstemming met het bestuur. Met als doen: een optimaal samenspel waarmee processen worden verbeterd.

Meer informatie is te vinden op de pagina van deze opleiding.

Avicenna Academie voor Leiderschap  |  Regiepartner VTOI-NVTK Academie
Postbus 292  |  7400 AG Deventer  | Telefoon 0570 – 76 00 06  |  opleidingen@vtoi-nvtk-academie.nl
Vestiging Deventer: Stromarkt 8 7411 PJ Deventer  |  Vestiging Amersfoort: Kleine Haag 19 3811 HE Amersfoort

 

Certificeringen

© 2021 VTOI-NVTK / Avicienna | Siteontwerp: VIA Design | Technische realisatie: Sieronline