VTOI-NVTK Academie

Docent: Mr. Jos van Elderen

Mr. Jos van Elderen is senioradviseur bij B&T Organisatieadvies, hoofdzakelijk in governance-projecten. Hij heeft ruime ervaring in vraagstukken rond de inrichting van bestuur, intern toezicht en management binnen onderwijsorganisaties, schoolt en evalueert raden van toezicht en is regelmatig als adviseur of projectleider betrokken bij trajecten van bestuurlijke samenwerking en fusie binnen het onderwijs. Voor de PO-Raad ontwikkelde hij de Code Goed Bestuur PO en schreef enkele publicaties over governance, onder andere (met Harm Klifman) ‘De zachte kant van governance’. Hij heeft ruime praktijkervaring als bestuurder en toezichthouder van onderwijsorganisaties.

4 opleidingen gevonden

Bijeenkomst Essentials toezichthouden Zwolle

  • 1 dag

In het najaar van 2020 organiseert de VTOI-NVTK Academie meerdere edities van de themabijeenkomst ‘Essentials toezichthouden’, waaronder een bijeenkomst in Zwolle. Deze laagdrempelige bijeenkomst is speciaal bedoeld om (aankomende) toezichthouders meer inzicht te geven in de rol van de raad van toezicht binnen de onderwijs- en kinderopvang sector. Tijdens de eendaagse bijeenkomst staat een viertal interessante Lees verder »

Bijeenkomst Essentials toezichthouden Tilburg

  • 1 dag

In het najaar van 2020 organiseert de VTOI-NVTK Academie meerdere edities van de themabijeenkomst ‘Essentials toezichthouden’, waaronder een bijeenkomst in Tilburg. Deze laagdrempelige bijeenkomst is speciaal bedoeld om (aankomende) toezichthouders meer inzicht te geven in de rol van de raad van toezicht binnen de onderwijs- en kinderopvang sector. Tijdens de eendaagse bijeenkomst staat een viertal interessante compacte Lees verder »

Bijeenkomst Essentials toezichthouden Sassenheim-Leiden

  • 1 dag

In het najaar van 2020 organiseert de VTOI-NVTK Academie meerdere edities van de themabijeenkomst ‘Essentials toezichthouden’, waaronder een bijeenkomst in Sassenheim-Leiden. Deze laagdrempelige bijeenkomst is speciaal bedoeld om (aankomende) toezichthouders meer inzicht te geven in de rol van de raad van toezicht binnen de onderwijs- en kinderopvang sector. Tijdens de eendaagse bijeenkomst staat een viertal interessante compacte Lees verder »

Ontwikkeling van toezichtvisie en toezichtkader

  • 1 dag

Het hebben van een gezamenlijke visie op toezichthouden is essentieel om juist de dagelijkse praktijk van toezichthouden consistent uit te voeren. Het vak van toezichthouden start dus bij een heldere visie op het toezichthouden op zich. Daarbij geldt dat het vak van toezichthouden in ontwikkeling is, waarbij ook geleerd kan worden uit andere aanpalende sectoren Lees verder »