VTOI-NVTK Academie

Online Colleges

Opleidingen die u overal en altijd kunt bekijken!

Naast de fysieke opleidingen, biedt de VTOI-NVTK Academie u (samen met de Academie voor Toezichthouders en Commissarissen) diverse online colleges aan. Dit zijn compacte programma’ s rondom thematieken die er spelen in de sector van onderwijs en kinderopvang, maar ook op het gebied van toezichthouden in het algemeen. Ze bieden u de mogelijkheid uw kennis te vergroten waar en wanneer het u uitkomt. In maximaal 1,5 uur geven experts u een inhoudelijke en actuele update op één specifiek en relevant thema en wordt u uitgedaagd met interessante vragen. Deze online colleges zijn vormgegeven door de docenten die ook ingezet worden in het opleidingsaanbod van de VTOI-NVTK academie.

Na afronding van het online college bent u in de gelegenheid een certificaat van deelname te downloaden. Het is een grote meerwaarde dat u op uw eigen moment op een plek naar keuze het online college kunt bekijken.

De volgende colleges zijn momenteel online beschikbaar:

NIEUW: E-learning Code Goed Toezicht
Een uitgebreide E-learning die u met uw hele Raad van Toezicht kunt volgen! Voer met elkaar het goede gesprek. 

Een bijzonder online college is die van de Code Goed Toezicht. In deze E-learning passeren de 7 principes voor goed toezichthouden de revue. De principes zijn afkomstig uit de Code ‘Goed Toezicht; IJken en Verrijken’ van de VTOI-NVTK: Legitimiteit en compliance,  Maatschappelijke verantwoordelijkheid, Integriteit, Transparantie en openheid, Interne en externe verbinding, Professionaliteit, professionalisering en lerend vermogen en Verantwoording.

Maar wat betekenen de principes voor uw eigen praktijk? Wat zijn achterliggende ideeën en hoe kunt u er invulling aangeven in de weerbarstige praktijk van alle dag? Omdat principes pas betekenis krijgen door de beoefening in de praktijk en het leren met en van elkaar is door de VTOI-NVTK in samenwerking met Avicenna een E-learning ontwikkeld waarin de 7 principes van de code verder worden verdiept en verkend. Iedere learning bevat een mix van theorie en casuïstiek en aanvullende vragen om de inhoud verder te verkennen en toe te spitsen op uw eigen praktijk.

De E-learnings zijn naar behoefte in iedere gewenste volgorde te volgen, zowel individueel als met uw RvT. Per Raad van Toezicht kunnen voor een bedrag van 395 euro de e-learnings aangeschaft worden, te volgen door maximaal 5 leden van de RvT. Meer weten? Bekijk dan hier de introductie op deze E-learning.

De VTOI-NVTK Academie blijft zich vernieuwen in het aanbod van online colleges. We houden u op de hoogte van nieuwe thema’s, via onze website, de nieuwsbrief en de social media van de VTOI-NVTK en de Academie.

Ga hier naar de pagina van de online colleges. 

Vanaf 1 september 2022 werken wij met een nieuwe omgeving. Heeft u voor 1 september een online college aangeschaft, dan kunt u deze hier nog terugvinden op onze oude omgeving.