VTOI-NVTK Academie

Thema's: Boardroom Dynamics en samenspel, Omgeving en stakeholders, Transitie en innovatie, Werkgeverschap, Toezichtpraktijk

E-learning Programma Gecertificeerd Commissaris

Gecertificeerd Commissaris (EGC) is een ‘blended learning’ programma met een fysieke bijeenkomst van een hele dag en daarnaast zeven video’s, een webinar met case studies en leeswerk. De fysieke bijeenkomst kent een instructie-, netwerk- en inhoudelijk karakter.
  • Meerdaags

Het doel van dit programma is het opdoen van kennis over en inzicht in de relevante aspecten in board en governance. Na afloop bent u beter in staat uw eigen rol als professioneel commissaris of toezichthouder in te vullen, boardroom dynamiek te beïnvloeden en heeft u inzicht verworven in de specifieke toegevoegde waarde die u als commissaris in een organisatie kunt leveren.

Deelnemers
Deelnemers aan dit programma zijn overwegend commissarissen in de profitsector en toezichthouders van organisaties in de semipublieke sectoren, alsmede bestuurders, directeuren en professionals met het profiel en de ambitie binnen enkele jaren een commissariaat of toezichthoudende functie te gaan vervullen.


Het programma
De fysieke en online sessies kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden, wat de deelnemer optimale flexibiliteit geeft. Tijdens de fysieke bijeenkomst staan proces en inhoud centraal: je krijgt een rondleiding in de online omgeving en we nemen het programma door. Daarnaast worden inhoudelijke modules door docenten gegeven. Instromen in het online programma is niet afhankelijk van data en dus op elk moment mogelijk!

Bij aanmelding krijg je literatuur, zoals het e-Handboek Corporate Governance. Daarnaast worden verschillende artikelen in de leeromgeving gezet, die zijn gerelateerd aan de modules van dit programma.

Bekijk hieronder het uitgebreide programma van de fysieke bijeenkomsten en de E-learning:

Dag 1 
Hoe vul ik mijn rol als commissaris concreet in? Toezichtkader, zelfevaluatie, vergaderen en besluitvormingsprocessen.
Door mr. Bart de Lange (GovernanceQ)

Samenspel RvB-RvC / de werkgeversrol van de commissaris.
Door (a) Henk Breukink (commissaris bij de Brink Groep en lid van diverse RvT’s) of (b) Dorine Wekking (Lid RvC van BT Nederland, voorzitter RvT ViVa! Zorggroep en voorzitter Bestuur Revalidatie Nederland).

Gedrag en cultuur in de boardroom.
Door dr. Stefan Peij (managing director Governance Academy).


Dag 2
Oefenen met de praktijk: Casuïstiek en vragen
Door drs. Anoushka Wajer (programmadirecteur van het e-learning programma voor de commissaris)


E-learning
Webinar oefenen met de praktijk: Casuïstiek en vragen.
Door drs. Anoushka Wajer (programmadirecteur van het e-learning programma voor de commissaris).

Internationale board modellen, problemen in de board.
Door dr. Stefan Peij (managing director Governance Academy).

Samenspel bestuur en toezicht bij financiële aspecten.
Door Robert Belle (ondernemer, toezichthouder en commissaris in verschillende branches).

Juridische aspecten van het commissariaat en aansprakelijkheid.
Door mr. Annemieke Hendrikse (partner bij Van Doorne).

Invloed van actuele ontwikkelingen op boardroom dynamics.
Door mr. Marry de Gaay Fortman (o.a. partner bij Houthoff).

Operationele processen in de board: mijn ‘best practices’.
Door Inge Brakman (coach, bestuurder en toezichthouder bij o.a. ASN Bank, de Volkskrant Accenture en Royal HaskoningDHV).

Situationeel toezichthouden: de rol van de bestuurder en commissaris bij (grootschalige) organisatieveranderingen.
Door Hanny Kemna (commissaris bij BinckBank, Menzis en MN).

Samenspel met en opdrachtgeverschap van de externe accountant.
Door Bart Jonker (partner en lid van de RvB van Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V.).


Voorbereiding en terugblik
U krijgt een persoonlijk (online) voorbereidingsgesprek over uw leerdoelen, relevante ervaring en praktische informatie in voorbereiding op het programma. Bij aanmelding wordt literatuur elektronisch beschikbaar gesteld. Deze kunt u ter voorbereiding doornemen. Een half jaar na afronding van de opleiding krijgt u een persoonlijk (online) landingsgesprek. Hierbij wordt stilgestaan bij het toepassen van hetgeen dat geleerd is in de praktijk.

Certificaat en erkenning
Je ontvangt een certificaat. EGC is erkend door Cedeo, KNB en NBA en biedt 28 PE-punten.

Samenwerking met Governance Academy
Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met Governance Academy.

Annuleringsvoorwaarden
Bij annulering vanaf één maand tot twee weken voor aanvang van de opleiding brengen wij u 50% van de kosten in rekening. Bij annulering korter dan twee weken voor aanvang van de opleiding brengen wij u 100% van de kosten in rekening. Bij verplaatsing van een opleidingsdag zijn wij genoodzaakt om €95,- locatiekosten in rekening te brengen. U kunt zich natuurlijk altijd, zonder extra kosten, laten vervangen door een collega toezichthouder; informeer ons hierover per mail. De VTOI-NVTK Academie behoudt zich het recht voor de datum van de opleiding, de locatie of de kosten te wijzigen. Een inschrijving kan in dat geval kosteloos worden geannuleerd. Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen op 0570 76 00 06 of mailen naar opleidingen@vtoi-nvtk-academie.nl

Aanmelden