VTOI-NVTK Academie

Thema's: Strategie, Teamontwikkeling, Werkgeverschap

Essentials Goed Toezicht

De VTOI-NVTK Academie komt naar u toe!
  • 1 dag

De VTOI-NVTK Academie organiseert zes regionale bijeenkomsten ‘Essentials Goed Toezicht’. Deze laagdrempelige bijeenkomsten zijn speciaal bedoeld om zowel aankomende, beginnende als ervaren toezichthouders meer inzicht te geven in de rol van de Raad van Toezicht in het onderwijs en de kinderopvang. Tijdens de eendaagse bijeenkomst staan een viertal thematische compacte workshops op het programma die  speciaal zijn ontwikkeld om u meer inzicht en praktische handreikingen te geven in de rol en werkwijze van de Raad van Toezicht. Als deelnemer volgt u alle vier de workshops (in carrouselvorm). De dag wordt opgesplitst in twee gedeelten, waarbij u zowel tijdens de ochtendronde als het middagprogramma twee workshops volgt.

De workshops bevatten de volgende essentiële thema’s:

1, Modellen van Governance, toezichtvisie en toezichtkader
Deze workshop gaat in op stijlen van besturing en toezicht. Verschillende modellen van bestuur en toezicht en de valkuilen daarvan worden besproken. Ook nemen wij u mee in het waarom van een toezichtvisie en toezichtkader en  krijgt u een handreiking hoe u een toezichtvisie en toezichtkader opstelt en wat daarin besproken en bepaald wordt.

2. Werkgeverschap en het samenspel
Eén van de belangrijkste rollen van de Raad van Toezicht is goed werkgeverschap, maar wat houdt dat in en wordt er verwacht van de RvT? In deze workshop bespreken we de aandachtsgebieden binnen de brede rol van werkgever. We gaan onder andere in op de inschaling en beloning vanuit de nieuwe cao voor bestuurders in het funderend onderwijs, het samenspel met het college van bestuur, het onderlinge samenspel in de RvT en de 360 graden review.

3. Toezicht op het primaire proces
Toezicht houden op de kwaliteit van onderwijs en kinderopvang is een essentiële rol/taak voor de Raad van Toezicht. Dat betekent goed zicht hebben op de realisatie van doelen en resultaten, maar vereist ook toezicht op het primaire proces. Wat is dat en hoe kunt u daarop goed toezien?

4. Toezicht op de strategie & de maatschappelijke opgave
De Raad van Toezicht kijkt niet alleen maar achterom. Steeds vaker wordt er samen met het bestuur ook vooruit gekeken. Hoe spreekt u samen met het bestuur over de maatschappelijke bijdrage en over de visie en strategie om die te optimaliseren? Hoe realiseer en monitort u dit vanuit de principes van goed toezicht? En ook belangrijk: hoe blijft u daarbij rolzuiver?

E-learning Code Goed Toezicht

Als deelnemer krijgt u toegang tot de online leeromgeving waar diverse opdrachten en naslagwerk beschikbaar is. Daarnaast krijgt u toegang tot de E-learning Code Goed Toezicht waarin de 7 principes van Goed Toezicht worden behandeld.

Kosten

€245,- per persoon voor leden van de VTOI-NVTK en €295,- voor niet-leden van de VTOI-NVTK.

Flyer

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering vanaf één maand tot twee weken voor aanvang van de opleiding brengen wij u 50% van de kosten in rekening. Bij annulering korter dan twee weken voor aanvang van de opleiding brengen wij u 100% van de kosten in rekening. Bij verplaatsing van een opleidingsdag zijn wij genoodzaakt om €95,- locatiekosten in rekening te brengen. U kunt zich natuurlijk altijd, zonder extra kosten, laten vervangen door een collega toezichthouder; informeer ons hierover per mail. De VTOI-NVTK Academie behoudt zich het recht voor de datum van de opleiding, de locatie of de kosten te wijzigen. Een inschrijving kan in dat geval kosteloos worden geannuleerd. Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen op 0570 76 00 06 of mailen naar opleidingen@vtoi-nvtk-academie.nl

Aanmelden