VTOI-NVTK Academie

Docent: Drs. Mat Botman

Drs. Mat Botman is bestuursadviseur, topteamcoach en toezichthouder. Hij richt zich vanuit Botman Advies op begeleiding van bestuurders en Raden van Toezicht/Raden van Commissarissen in de sectoren zorg, welzijn, onderwijs en woningcorporaties. Hij is specialist als het gaat om governance vraagstukken en wordt vaak gevraagd als extern begeleider van (zelf)evaluaties van raden van toezicht. Ook begeleidt Mat regelmatig topteams als de samenwerking tussen bestuur en toezicht op onderdelen verbetering behoeft.  Hij is als toezichthouder verbonden aan Youké sterke jeugd (jeugdzorg) en Sailwise (watersport voor mensen met een beperking) en was hij tot voor kort voorzitter van de Raad van Commissarissen van Heuvelrug Wonen (woningcorporatie). Tot slot is hij (gast)docent aan (postmaster) opleidingen bij de Vrije Universiteit en Erasmus Universiteit.

2 opleidingen gevonden

Effectief toezichthouden voor advanced toezichthouders

  • 2 dagen

Een maatschappelijke onderneming die naar behoren presteert en zijn ambities realiseert, doet het goed. Maar is dat hetzelfde als het goede? Zijn we nog wel op de juiste weg, kunnen we de vraagstukken van de toekomst aan? Deze vragen zal een eigentijdse RvT zich regelmatig stellen. Lees verder »

Leergang voor de voorzitter

  • 3 dagen

Een prima toezichthouder is nog niet zomaar een goede voorzitter. Het is dan ook niet vreemd dat de voorzitter veelal ‘in functie’ wordt geworven. Er worden hoge eisen gesteld aan het interne toezicht van een maatschappelijke organisatie. De maatschappelijke opgave is vaak complex, de middelen – zeker in sommige sectoren – beperkt en er zijn Lees verder »