VTOI-NVTK Academie

Docent: Drs. Mat Botman

Drs. Mat Botman is management consultant, toezichthouder en docent. Hij richt zich op begeleiding van bestuurders en Raden van Toezicht. Daarnaast is hij lid van vier Raden van Toezicht. Tevens is hij docent bij de Postmaster controllersopleiding aan de VU en externe begeleider van evaluaties van Raden van Toezicht. Na zijn studie economie heeft Mat gewerkt op het Ministerie van Financiën en bij the Boston Consulting Group.

2 opleidingen gevonden

Leergang voor de voorzitter

  • 3 dagen

Een prima toezichthouder is nog niet zomaar een goede voorzitter. Het is dan ook niet vreemd dat de voorzitter veelal ‘in functie’ wordt geworven. Er worden hoge eisen gesteld aan het interne toezicht van een maatschappelijke organisatie. De maatschappelijke opgave is vaak complex, de middelen – zeker in sommige sectoren – beperkt en er zijn Lees verder »

Samenspel tussen toezichthouders en bestuurder

  • 1 dag

Een goede samenwerking tussen toezichthouders en bestuurder is essentieel voor het goed functioneren van de governance. Het samenspel kent vele schakeringen, afhankelijk van het thema of gebied waarover gesproken wordt. Daarnaast neemt de raad van toezicht ook nog eens verschillende rollen in: beoordelaar (die ook bestuursbesluiten kan afkeuren), werkgever, sparringpartner en netwerker. Op welke manier Lees verder »