VTOI-NVTK Academie

NIEUW: E-learning Code Goed Toezicht

 

In 2020 is de Code ‘Goed Toezicht; IJken en Verrijken’ van de VTOI-NVTK verschenen, waarin 7 principes van goed toezicht worden benoemd:

  • Legitimiteit en compliance
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid
  • Integriteit
  • Transparantie en openheid
  • Interne en externe verbinding
  • Professionaliteit, professionalisering en lerend vermogen
  • Verantwoording.

Maar wat betekenen de principes voor uw eigen praktijk? Wat zijn achterliggende ideeën en hoe kunt u er invulling aangeven in de weerbarstige praktijk van alle dag? Omdat principes pas betekenis krijgen door de beoefening in de praktijk en het leren met en van elkaar is door de VTOI-NVTK in samenwerking met Avicenna een E-learning ontwikkeld waarin de 7 principes van de code verder worden verdiept en verkend. Iedere learning bevat een mix van theorie en casuïstiek en aanvullende vragen om de inhoud verder te verkennen en toe te spitsen op uw eigen praktijk.

Bekijk de E-learning met uw hele Raad van Toezicht
Elk principe wordt uitgewerkt aan de hand van een online college, gevolgd door een Best Practice en een vraagstelling waar u met uw collega’s uit onder andere de Raad van Toezicht of het bestuur kunt doorpraten. Wilt u niet alle principes bekijken, maar slechts één of twee? Ook dat kan! De E-learnings zijn namelijk naar behoefte in iedere gewenste volgorde te bekijken, zowel individueel als met uw RvT.

Per Raad van Toezicht kunnen voor een bedrag van € 395 de e-learnings aangeschaft worden, te volgen door maximaal 5 leden van de RvT. Met één aankoop ontvangt u dus 5 toegangscodes tot de E-learning!

Hoe werkt het?
Op het bestelformulier kunt u de gegevens invullen van collega’s die een licentie mogen ontvangen. Wij maken binnen twee werkdagen een account voor hen aan en geven hen toegang tot de E-learning. Zij ontvangen daar persoonlijk een mail van, waarin de inloggegevens van hun eigen account vermeld staan. Bovendien vinden zij daarin een handleiding hoe zij de E-learning kunnen bereiken en kunnen volgen.

Meer weten of bestellen? Kijk dan hier.