VTOI-NVTK Academie

Docent: Jos Gerards

Jos Gerards ondersteunt als onderwijskundige al meer dan 25 jaar besturen, directies en teams in het funderend onderwijs bij structuurvernieuwing en cultuurverandering.  Jos is eigenaar van advies- en trainingsbureau Evident in Breda en breed inzetbaar als senior adviseur en interim bestuurder. Hij is gespecialiseerd in passend onderwijs, jeugdzorg en governance.

3 opleidingen gevonden

Relatie toezichthouders met stakeholders

  • 1 dag

De visie op toezicht en de daarbij horende positie en taakopvatting van toezichthouders is sterk in beweging. Organisaties zijn geen bolwerken meer, maar netwerken en het aantal stakeholders van een organisatie is groot. Toezien of en hoe het bestuur stakeholdersmanagement voert, is een van de taken van de toezichthouder, maar er is meer. Toezichthouders staan Lees verder »

Oriëntatiesessies aankomende toezichthouder in onderwijs en kinderopvang

  • 2 dagen

Het toezichthouderschap kan vanuit meerdere opzichten een aantrekkelijke rol zijn om te vervullen. Mensen met verschillende achtergronden overwegen om toezichthouder te worden. Deze sessies zijn bedoeld als oriëntatie of het toezichthouderschap op een onderwijs- of opvangorganisatie bij u past. De VTOI-NVTK Academie biedt een gedegen tweedaags interactief programma, waarin het vak van toezichthouden centraal staat Lees verder »

Leergang ‘De startende toezichthouder in onderwijs en kinderopvang’

  • 2 dagen

Het toezichthouderschap is een vak met vele dimensies. In een beperkte tijdsspanne is het zaak om goed zicht te krijgen en te houden op de besturing van de onderwijsorganisatie en/of kinderopvanginstelling evenals de ontwikkeling hiervan. De context waarbinnen de onderwijsorganisatie en/of kinderopvanginstelling opereert verandert continu en de verantwoordelijkheid voor de toezichthouder, ook ten opzichte van Lees verder »