Docent: Drs. Puck Dinjens
Drs. Puck Dinjens heeft uitgebreide ervaring met vraagstukken op het gebied van governance. Vanuit Governance in Balans adviseert zij toezichthouders zowel over inhoud en inrichting van governance als over de samenstelling en de dynamiek van de raad en het bestuur. Deze vraagstukken benadert zij vanuit een gedragswetenschappelijke invalshoek, dus met aandacht voor het spel binnen het kader van de spelregels.
Zij is docent en evaluator bij NVTZ Academie, (kern)docent bij VTOI-NVTK Academie en VTW Academie en tevens programmadirecteur bij Governance University.
Onder haar eindredactie is in 2018 “Goede Raad voor Commissarissen” verschenen. Verder is zij auteur van het governance-onderzoek “Bestuurder, voldoende uitgedaagd?” (2013) en onder meer coauteur van diverse Toolkits, waaronder de Toolkit Toezicht Gezondheidszorg. Sinds 2019 is zij redacteur van het governance-tijdschrift Goed Bestuur en Toezicht.
3 opleidingen gevonden
Leergang de startende toezichthouder in onderwijs en kinderopvang
- 3 dagen
De leergang De startende toezichthouder in onderwijs en kinderopvang is speciaal ontwikkeld om u als toezichthouder op weg te helpen. De leergang geeft inzicht in de uitgangpunten en de ontwikkeling van governance, de werkwijzen voor toezicht en bestuur en de valkuilen en uitdagingen die daarbij horen. Het toezichthouderschap is een discipline met vele dimensies. In Lees verder »
Het spel van toezicht voor advanced toezichthouders
- 2 dagen
Het is u vast wel overkomen dat u op de parkeerplaats een onderwerp uit de vergadering nog eens dunnetjes overdoet. Of dat u op weg naar huis toch twijfelt of u net die ene vraag toch had moeten stellen. Of dat u de zag dat de twee bestuurders elkaar op een moment in de vergadering veelbetekenend aankeken. Lees verder »
Leergang voor de voorzitter
- 3 dagen
Een prima toezichthouder is nog niet zomaar een goede voorzitter. Het is dan ook niet vreemd dat de voorzitter veelal ‘in functie’ wordt geworven. Er worden hoge eisen gesteld aan het interne toezicht van een maatschappelijke organisatie. De maatschappelijke opgave is vaak complex, de middelen – zeker in sommige sectoren – beperkt en er zijn Lees verder »