VTOI-NVTK Academie

Hoe kunt u de teamvorming in uw raad versterken?

Als Raad van Toezicht ontmoet u elkaar slechts enkele keren per jaar en ontstaat er niet vanzelfsprekend een teamgevoel of optimale samenwerking. Vooral bij strategische veranderingen of in het geval van een crisis komt het aan op het samenspel binnen de raad. Hierbij is het van belang te weten op welke wijze effectief kan worden samengewerkt door elkaar goed te kennen, elkaars kwaliteiten weten te benutten en terug te kunnen vallen op een gezamenlijke visie op toezicht. Hoe kunt u ervoor zorgen dat dit teamgevoel ontstaat?

In de opleiding ‘Teamvorming in de Raad van Toezicht’, gegeven door Puck Dinjens, wordt u meegenomen in de fasen van teamvorming en welke stappen gezet kunnen worden om de teamvorming te versterken. Denk daarbij aan de manier waarop complementariteit binnen de raad kan worden gerealiseerd en benut, de raad tot een levende en gedeelde toezichtvisie kan komen en hoe de raad het beste kan leren en reflecteren als team. Na het volgen van de opleiding weet u waar uw raad staat als het op teamvorming aankomt, en hoe u de door u gewenste ‘next step(s)’ bespreekbaar kunt maken met uw eigen RvT.

De eerstvolgende editie van deze opleiding staat gepland op dinsdag 13 september 2022. Klik hier voor meer informatie over deze opleiding en meld u direct aan.