VTOI-NVTK Academie

Teamvorming in de Raad van Toezicht: juist nú!

Goede toezichthouders vormen niet zomaar een goed team. ‘Na inmiddels bijna anderhalf jaar met digitale middelen toezicht te hebben gehouden, hebben we gemerkt dat formele onderwerpen online goed besproken kunnen worden, maar dat het interpersoonlijke contact soms lastig is. Zeker als er in de tussentijd wisselingen in de raad hebben plaatsgevonden, is er nog weinig gevoel bij het nieuw samengestelde (toezicht)team’, aldus Puck Dinjens, docent bij de opleiding ‘Teamvorming in de Raad van Toezicht’.

‘Dat het samenspel van een raad zo goed mogelijk verloopt is altijd belangrijk, maar zeker als er zich strategische veranderingen of crises voordoen. Zo’n situatie kan effectiever worden gehanteerd naarmate de leden van de raad elkaar beter kennen, elkaars kwaliteiten weten te benutten en terug kunnen vallen op een gezamenlijke visie op toezicht. Hoe kunt u ervoor zorgen dat dit teamgevoel ontstaat?

Tijdens de opleidingsdag wordt u meegenomen in de fasen van teamvorming van een raad van toezicht en in welke stappen kunnen worden gezet om de teamvorming te versterken. Denk daarbij aan de manier waarop complementariteit binnen de raad kan worden gerealiseerd en benut, de raad tot een levende en gedeelde toezichtvisie kan komen en hoe de raad het beste kan leren en  reflecteren als team. Na het volgen van de opleiding weet u waar uw raad staat als het op teamvorming aankomt, en hoe u de door u gewenste ‘next step(s)’  bespreekbaar kunt maken met uw eigen RvT.

De opleiding, die plaatsvindt op 14 september 2021, is zowel van toegevoegde waarde voor voorzitters als voor leden van de RvT. Aanmelden kan hier.

Avicenna Academie voor Leiderschap  |  Regiepartner VTOI-NVTK Academie
Postbus 292  |  7400 AG Deventer  | Telefoon 0570 – 76 00 06  |  opleidingen@vtoi-nvtk-academie.nl
Vestiging Deventer: Zutphenseweg 55 7418 AH Deventer  |  Vestiging Amersfoort: Kleine Haag 19 3811 HE Amersfoort

 

Certificeringen

© 2021 VTOI-NVTK / Avicienna | Siteontwerp: VIA Design | Technische realisatie: Sieronline